Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Hammarö Dam Junior (F04-06)

Referat: Torsby IF - IFK Hammarö Blå

Säsongens första match spelas i Torsby mot ett tight och bra försvar som ställer till det för oss framåt. Matchen började lite avslaget för vår del, vi har många tekniska fel och vi har inget riktigt GO i laget. I halvlek står det 3-7 och i pausvilan pratar vi om att vi måste ta fram lite jävlar-anamma framåt. I andra halvlek fortsätter vi med ett bra försvarsspel och vi lyckas även få igång lite bättre flyt i anfallet där bollen får gå runt lite mera. Dock har vi fortfarande svårt med att få bollarna ända in i mål. Vi lyckas nästan komma ikapp men får tillslut se oss besegrade med 1 mål, matchen slutar 8-9.

Vi vill ta med oss andra halvlek då tjejerna kommer in på planen med en helt annan energi vilket resulterar i ett mycket bättre spel. Försvaret jobbade bra hela matchen med en stabil målvaktsinsats av Ellie. Väldigt kul att se att försvaret fungerar bra då vi har haft fokus på detta under träningarna i ca 1 månad. Vi vill ge en extra stor applåd till Vera, Moa och Thea som löser uppgifterna i 3-2-1-försvaret galant trots att det är nytt för er!

Matchens banan gick till Ida Moberg som kämpar ordentligt både framåt och bakåt under hela matchen. En stor eloge till alla satsningar hon gör från H9 som skapar luckor och lägen för sina medspelare.

Äpplet gick idag till Alice för ett väldigt fint täck i försvar som sen medförde ett riktigt bra försvarsspel resten av matchen. Extra kul att se hur bra det gick att spela halvback som är en ovan position.